La nostra sanitat pública

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha endegat una campanya en defensa de la sanitat pública que a Ciutat Vella es concreta en el repartiment de material informatiu i de denúncia davant les farmàcies i dins els CAPs i Hospital del districte.Vam començar dijous passat i seguirem demà dijous 26 de juliol i el proper dijous 2 d’agost. A partir de les 8:00 ens trobareu davant i dins dels centres de salut pels barris del districte.

Hi ha crisi, ho sap tothom. La crisi és una oportunitat, ens diuen, per fer millor les coses. El problema rau, com sempre, en qui decideix què no s’ha fet bé. Els actuals governs estan aprofitant, de fet, per a fer millor les coses segons el seu punt de vista, és a dir, per a privatitzar els serveis que són dels ciutadan(e)s.

La ciutadania paguem impostos, en el cas de Catalunya, molts impostos. Això ens hauria de permetre gaudir d’uns serveis públics excel·lents. Dir que aquests serveix públics haurien de ser, a més, gratuïts fóra un engany. Cap ciutadà/na de Catalunya té serveis públics gratuïts. Cadascú de nosaltres paga la sanitat i l’educació a final de mes quan li descompten l’IRPF i cada dia quan li cobren l’IVA. I, a partir del setembre, més…

Són serveis públics perquè són propietat dels ciutadans i ciutadanes. O ho haurien de ser. Ara ens han apujat l’IRPF i també l’IVA. Paguem més impostos encara. Però els qui ens governen no en tenen prou. La sanitat no funciona perquè no la paguem, ens diuen. Tenen la barra de dir que no la paguem! I per tant s’inventen, encara, un altra impost.

Ara hem d’ajudar a pagar la sanitat, ens diuen, amb 1€ per cada recepta. Imaginem que després de pagar el lloguer de casa a final de mes, arribés l’administrador i ens digués que no n’hi ha prou, que com hi ha crisi ara cada vegada que hàgim de posar la clau al pany per obrir casa nostra haurem de pagar 1€ per co-pagar el lloguer. Què pensaríem?

Aquesta situació és terrible, primer perquè se’ns enganya. Com potser que tots els diners que paguem cada dia i cada mes no serveixin per a tenir una sanitat de qualitat? A d’altres països en calen molts menys! Què se n’ha fet dels diners que paguem cada dia per tenir una sanitat pública excel·lent? En segon lloc, és terrible perquè afecta més qui té menys.

Això, en un districte com Ciutat Vella és un crim i en un país com Catalunya un atemptat a la seguretat dels ciutadans i les ciutadanes.

20120726-175259.jpg

Aquesta entrada s'ha publicat en Sanitat pública i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s