El nucli de Ciutat Vella de la CUP participa en la recollida de signatures promoguda per la plataforma 0-3

03La Plataforma 0-3 des de fa temps mobilitza la comunitat educativa i la ciutadania per defensar el model d’escola bressol de la ciutat de Barcelona que havia garantit l’atenció necessària a la petita infància i en facilitava un desenvolupament ple i respectuós. Aquest model d’escola, obtingut gràcies a les lluites veïnals, motiu d’orgull de famílies i mestres, referent a nivell mundial, es veu en perill degut a la política educativa dels darrers governs de l’Ajuntament de Barcelona.

A maig de 2011, els números parlaven per si sols, ja que ni l’Ajuntament havia complert les seves promeses per a millorar l’oferta pública d’escoles bressol, restant aquestes com un terreny dominat per l’oferta privada. És degut a aquesta situació que la majoria de les famílies han de destinar bona part del seu pressupost a la matriculació delsinfants a les escoles bressol.

Ara l’Ajuntament pretén modificar el model d’escola amb un seguit de mesures preses unilateralment (algunes projectades, altres ja consumades) que han suscitat el rebuig unànime de la comunitat educativa. L’augment de ràtios, la disminució del personal de suport educatiu, l’augment de taxes a les famílies, l’externalització de la gestió (ja realitzada a 3 escoles) i la fragmentació del model únic d’escola (franjes horàries ‘de servei’ a pagar per separat) són alguns dels trets identitaris d’aquest nou model que l’Ajuntament pretén instaurar.

Tot i que en el PAM 2012-2015 (Pla d’Actuació Municipal) gran part de la ciutadania va demanar el manteniment del model d’escola bressol, l’Ajuntament es fa l’orni i continua consumant la implantació del nou model, sense incloure les demandes ciutadanes.

Ara la Plataforma 0-3 es planteja defensar la petita infància fent ús d’un altre mecanisme de democràcia participativa previst per l’Ajuntament de Barcelona: la inicitaiva ciutadana. Si es recull un nombre de signatures equivalent a l’u per cent dels empadronats més grans de setze anys, o que representin més del tres per cent d’aquesta població en tres districtes, es pot promoure l’aprovació de disposicions municipals. Això equival a un número de signatures d’entre 13.000 i 18.000.

És per això que la Plataforma 0-3 ha engegat una campanya de col·laboració amb els diferents col·lectius i entitats per tal d’assolir aquest nombre de signatures i així també donar a conèixer la situació en què es troben les escoles bressol públiques. El blog de la Plataforma 0-3 conté informació detallada sobre les seves reivindicacions.

Cal reclamar que l’Ajuntament respecti els mecanismes de participació que ell mateix preveu i un cop lliurades les signatures aturi la reforma i retorni al model previ d’escola bressol, impulsant la seva remunicipalització.

El nucli de Ciutat Vella de la CUP es solidaritza amb la plataforma 0-3, se’n fa seus els objectius i col·labora en la campanya de recollida de signatures, promovent punts fixos de recollida de signatures al districte. De la mateixa manera, instal·larà punts mòbils en els diferents events i actes reivindicatius que es realitzin al districte on la CUP hi participi.

El punt fixe que tenim per ara al districte és:

* l‘Associació de Veïnes i Veïns del Gòtic (Pça Regomir 3, ppal). Obert  de dilluns a divendres als vespres (horari variable)

Quan anem definint nous punts fixos de recollida de signatures o punts mòbils anirem informant en aquest mateix bloc.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El nucli de Ciutat Vella de la CUP participa en la recollida de signatures promoguda per la plataforma 0-3

  1. Retroenllaç: Recollida de signatures en recolzament de la plataforma 0-3. |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s