La CUP de Ciutat Vella reclama la fi de la impunitat policial

juanandresDes de la CUP de Ciutat Vella volem reclamar la fi de la impunitat davant dels fets que van ocórrer el passat diumenge quan Juan Andrés Benítez va ser interceptat pels Mossos d’Esquadra per hores després acabar morint a l’Hospital Clínic. El que va passar entre aquests dos moments no és gens clar i hi ha diferents versions. La policia assenyala que els membres del cos desplaçats van haver de reduir Juan Andrés davant la seva agressivitat, mentre que els veïns indiquen que va ser apallissat de forma gratuïta. La CUP de Ciutat Vella reclama que s’iniciï una investigació, s’aclareixin els fets i es faci justícia en un cas tan greu com aquest que ha acabat produint la mort d’un veí del barri del Raval. També reclamem una rectificació per part del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) que va emetre un comunicat donant “total suport” a l’actuació policial i també per part de l’altre sindicat policial, SME-CCOO, que s’expressa en termes de “suport” i parla de “gran professionalitat” alhora de qualificar l’actuació dels seus companys.

Des de la CUP- Ciutat Vella denunciem el corporativisme dels sindicats policials, el considerem intolerable i en demanem responsabilitats. Ens sembla inconcebible que organitzacions dels cossos de seguretat que es vulguin considerar “democràtiques”, no siguin capaces de qüestionar les actuacions dels seus afiliats quan aquestes s’han produït en circumstàncies encara per aclarir i tenen la mort d’un veí com a resultat. L’interès per descobrir la veritat i depurar les responsabilitats, si la versió dels veïns és demostrada finalment, hauria d’estar per sobre del corporativisme. Els comunicats emesos pels sindicats policials demostren una actitud escassament democràtica.

Alhora reclamem una rectificació en les manifestacions clarament LGTBfòbiques i serofòbiques quan l’SPC, en el seu comunicat, quan assegura que “a conseqüència de les agressions que van patir els agents durant la detenció, dos agents es troben actualment en tractament amb fàrmacs retrovirals, el qual hauran de mantenir durant un any”. En primer lloc desvetlla una possible dada que formaria par de la privacitat de Juan Andrés, donen informació errònia sobre els tractaments antiretrovirals i vinculen homosexualitat i VIH. Pensem que això és inconcebible i intolerable en un país que està debatent una llei contra la LGTBfòbia.

No estem parlant d’uns fets aïllats. El passat 28 de juny, dia de l’alliberament LGTB, un local de nocturn que té a aquest col·lectiu com al seu principal públic, la Bata de Boatiné, va patir un desproporcionat i agressiu escorcoll, per part d’antiavalots encaputxats que van sotmetre a agressions i vexacions als usuaris dels locals. Dues persones presents van denunciar haver patit pallisses per part dels antiavalots en aquella batuda. Per realitzar l’operació, es van desplegar 40 policies, deu furgonetes, es van tallar els accessos al carrer on estava situat el bar, una actuació totalment desproporcionada. Aquestes dues, però, no són situacions aïllades o noves en el barri. La comissaria de Mossos d’Esquadra de Ciutat Vella, situada a Nou de la Rambla, té un historial que posa en dubte la qualitat democràtica d’aquest cos al districte. Els veïns i veïnes del barri han viscut i vist actituds agressives i desproporcionades que ja s’han cobrat la vida d’una persona.

Prou impunitat policial!

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s